Je carriere een duwtje geven door een sabbatjaar te nemen en naar het buitenland te gaan | Student Life | Student.be

Je carriere een duwtje geven door een sabbatjaar te nemen en naar het buitenland te gaan

Klaar met je opleiding, eindelijk! Maar wat nu? Je kunt natuurlijk direct door naar de volgende opleiding... maar misschien ben je de schoolbanken even zat, of weet je gewoon nog niet wat je met de rest van je leven wilt gaan doen. Dan is een sabbatjaar een mooie oplossing.

Een jaartje ertussenuit kan je juist helpen om uit te vogelen waar je gelukkig van wordt en nieuwe motivatie te vinden voor de rest van je opleiding. Daarnaast is het natuurlijk ook super leuk! Denk bijvoorbeeld aan een jaartje Spaans leren in Costa Rica, Engels in Canada, Frans in hartje Parijs of, voor de echte avonturiers, Chinees in China.

Maar wat doe je dan eigenlijk tijdens zo'n tussenjaar?
Je wilt ten slotte wel uitgedaagd blijven worden. De mogelijkheden zijn gelukkig eindeloos. Je kunt een taalcursus gaan volgen, vrijwilligerswerk gaan doen, de wereld rondreizen tijdens een multi-talenjaar of juist één taal te leren op twee of drie verschillende bestemmingen, een EF Advanced talendiploma halen, een university foundation year doen ter voorbereiding op studeren in het buitenland, een pre-master of pre-MBA doen, of examenvoorbereiding voor taalexamens zoals TOEFL of IELTS doen. Ook een stage bij een internationaal bedrijf behoort tot de mogelijkheden. Je kunt het jaar eigenlijk precies zo inrichten als je wilt!

Naast avontuurlijk is een sabbatjaar dus ook nog eens supernuttig. Je maakt veel nieuwe vrienden van over de hele wereld, leert één of meerdere nieuwe talen, je ontdekt een nieuw land en een nieuwe cultuur, je leert op je eigen benen staan en je kunt je CV boosten met vrijwilligerswerk, een topstage of officiële taalcertificaten, allemaal ter voorbereiding op een prachtige toekomst, tijdens het mooiste jaar van je leven.

En vind je het een beetje overweldigend om zo'n jaar zelf te organiseren en in te richten? Geen probleem, dat hoeft ook niet! Bij EF kun je zelf kiezen of je een semester of een heel jaar naar het buitenland wilt. EF heeft ruim 50 jaar ervaring met het organiseren van tussenjaren en allerlei andere buitenlandse avonturen, en je krijgt zowel van te voren als tijdens je tussenjaar uitgebreid, persoonlijk advies om te zorgen dat je er alles uit haalt wat erin zit.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheid om een sabbatjaar te doen en in het buitenland te studeren? Op de website van EF vind je meer informatie, en kun je ook getuigenissen lezen van mensen die je voorgingen.
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid