Negen goede redenen waarom een job in de industrie écht jouw ding is | Student Life | Student.be

Negen goede redenen waarom een job in de industrie écht jouw ding is

Start je carrière in de Antwerpse industrie

Heb je een passie voor techniek of ben je geprikkeld door de manier waarop iets gemaakt wordt? Of je hebt altijd al willen werken in een omgeving zoals de Antwerpse haven? Dan zijn er een pak goede redenen waarom werken in de industrie voor jou ideaal is!

1. Je werkt mee aan een beter klimaat

Of je nu gespijbeld hebt voor het klimaat of niet: de klimaatcrisis kunnen we niet meer negeren. Ook de Antwerps-Wase industrie beseft dit maar al te goed. In de groeiende haven van Antwerpen is de milieu-impact de laatste jaren stabiel. Dit dankzij investeringen in technologieën die de uitstoot verminderen; in hernieuwbare energie, in systemen die water hergebruiken, in de ontwikkeling van nieuwe materialen die beter zijn voor het milieu, ... Je leest er alles over in het duurzaamheidsverslag van Port of Antwerp. Uit een bevraging van Voka -  Kamer Van Koophandel Antwerpen-Waasland bij industriële bedrijven in Antwerpen en het Waasland blijkt dat 93 % van hen investeert in efficiënter energieverbruik. 

2. Je kan jezelf tot expert ontwikkelen

Werken in de industrie staat gelijk aan een job in een technische, spannende en uitdagende omgeving. In een groot industrieel bedrijf kan je niet alleen over een pakket aan basisopleidingen beschikken, je krijgt vaak de kans je verder te specialiseren in een vakdomein dat je boeit.  Het is een wereld die snel verandert, dus is continu bijscholen nodig. De persoonlijke opleidingspakketten, groeipaden en leertrajecten helpen je tot een echte expert te ontpoppen. Je krijgt al op jonge leeftijd een grote verantwoordelijkheid, je kan jezelf blijven ontwikkelen en de job blijft zo altijd boeiend. 

3. Jouw carrière kan alle kanten uit

Zeker in de grotere industriële bedrijven bestaat er een grote waaier aan carrièrepaden. Misschien is het meteen voor je duidelijk welke volgende stap je wil zetten bij je werkgever. Anderzijds geloven de meeste bedrijven ook sterk in interne mobiliteit. Hierdoor krijg je kansen om door te groeien naar een andere interne functie wanneer je toe bent aan een nieuwe uitdaging. 

4. Nergens vind je meer variatie

De Antwerps-Wase industrie is de grootste industriële cluster in Europa. De chemiesector is je misschien het meest bekend, maar is slechts één tak van de grote boom die de industriesector in België voorstelt. Die omvat nog tal van sectoren zoals voeding, metaal, recyclage, technologie, energie, petrochemie, … Kortom de mogelijkheden zijn ein-de-loos.

5. Je werkt in een state-of- the-artomgeving

Industriële bedrijven kijken naar de toekomst en hechten veel belang aan professionaliteit. Je gaat er aan de slag met de nieuwste technologieën zoals augmented en virtual reality, internet of things en artificiële intelligentie. Daarnaast leer je er alles over standaardisatie, procedures en kwaliteit, ISO en EFQM, … De industrie biedt je een solide basis om een bloeiende carrière uit te bouwen.

6. Je bent zeker van je job

Uit het schoolverlatersrapport van VDAB  blijkt dat wie technisch geschoold is, sneller aan een job geraakt. Volgens cijfers van de Antwerps-Wase Kamer blijft de industrie ook tijdens de coronacrisis zowel starters als ervaren personeel aanwerven. Want de industrie is van levensbelang en kan niet zomaar in lockdown.

7. Je draagt jouw steentje bij aan de maatschappij

Je smartphone, je lunch en de schoenen die je draagt: ook in je dagelijkse leven is de industrie overal aanwezig. Het dagelijkse leven van jou en vrienden kan niet zonder de industrie. Niet overtuigd? Bekijk dan dit filmpje over hoe de wereld er zou uitzien zonder techniek.

8. Je doet internationaal ervaring op 

Grijp je kans op relevante werkervaring in het buitenland. Industriële bedrijven zijn vaak internationale bedrijven of Belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen en internationale projecten. Zo krijg je de kans om ervaring op te doen in de buitenlandse zuster-sites.

9. Jouw salarispakket

Tegenover je verantwoordelijkheid in een uitdagende omgeving staan zeer aantrekkelijke voorwaarden. Naast hoge starterslonen gaat een job in de industrie vaak samen met extra premies, afhankelijk van de functie en sector. Veel hobby’s of interesse om nog iets in bijberoep te doen? Door het hoge aantal verlofdagen in sommige sectoren kan dat nog steeds!

Ontdek jobsindeindustrie.be ​

Benieuwd naar je toekomstige job in de industrie? Surf dan als de bliksem naar het nieuwe platform jobsindeindustrie.be om meer te weten te komen. Naast heel wat vacatures ontdek je er ook enkele typische profielen van mensen die in de industrie werken. Je vindt er ook getuigenissen van net afgestudeerden die hun ervaring in de industriesector delen. Doe inspiratie op en wie weet vind je zo wel jouw droomjob in de industrie! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Specialist ICT A2 (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2021-09-01
  =job.status_text

  Management Trainees

  Baloise Insurance Startersjob
  2600 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid