EUREKA Challenge voor ingenieursstudenten. Can you crack the code? | Student Life | Student.be

EUREKA Challenge voor ingenieursstudenten. Can you crack the code?

Ingenieursstudenten over heel Vlaanderen en Brussel die de code moeten kraken

Volgens verhalen ontdekte Archimedes, de Griekse wiskundige en natuurkundige, tijdens een van zijn momenten in bad het volumeverplaatsingseffect. Vervolgens heeft hij luid door de straten van Syracuse geroepen: ''Heureka! Heureka!'' Oftewel: ik heb het gevonden! Wanneer je een moelijke opgave hebt op te lossen is ''Eureka'' zelfs in de 21ste eeuw nog een geldige uitspraak.

De EUREKA challenge

Er zijn heuze wedstrijden vernoemd naar Archimedes. Neem de EUREKA Challenge 2019 van TEC consultancy. Speciaal georganiseerd voor ingenieursstudenten over heel Vlaanderen en Brussel. In het eerste kwartaal van 2019 heeft TEC elke week een raadsel op facebook geplaatst. Studenten konden via een formulier hun antwoorden inzenden. Tijdens deze wedstrijd kregen de ingenieursstudenten 3 inzichtelijke raadsels die ze op 2 weken tijd moesten oplossen. De ”EUREKA Challenge 2019" was een groot succes, al in de eerste week stroomden de antwoorden massaal binnen. 

Een voorbeeld van een raadsel:

 

Winnaars come get your reward

Vorige week heeft TEC de 2 winnaars uitgekozen en uitgenodigd voor een drink in hun kantoor te Antwerpen en Gent. Daarnaast kregen de studenten een mooie prijs: een Lexon bluetooth speaker. Kunnen ze tijdens hun picknick in het park gewoon goede muziek luisteren met dank aan hun probleemoplossend denken. Proficiat! 

De organisatie achter de challenge

TEC is een technisch consultancy bureau en levert sinds 1991 technische expertise voor engineeringprojecten in de industrie, pharma, bouw, IT en telecom. Ze behoren tot de topspelers van de Belgische markt. TEC zet spant zich in om een langetermijnrelaties met haar consultants op te bouwen zodat ze content en bevlogen naar hun werk gaan. Op hun website vind je dan ook vele testimontials van tevreden medewerkers. 

Houd de ontwikkelingen bij TEC in de gaten want voor je het weet heb je een aantal jaar werkevaring en ben je toe aan een nieuwe stap! Mocht je vragen hebben over werken bij het TEC-team, stel ze gerust. Het team staat klaar om je vragen te beantwoorden. 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Stage Digital Marketing

  Student.be Stage
  1040 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Content Marketeer

  Student.be Stage
  1040 Etterbeek
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut:
 • =job.status_text

  Content Marketeer

  Student.be Stage
  1040 Etterbeek
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid