Waar kan jij als jonge starter het meest verdienen? | Student Life | Student.be

Waar kan jij als jonge starter het meest verdienen?

In welke sectoren liggen de lonen voor jonge starters het hoogst?

Twijfel je aan je studiekeuze? Ga je binnenkort op zoek naar een job en wil je weten waar je best kan gaan zoeken? Het loon van jonge starters kan erg variëren. Wij zochten voor jou uit waar je het meeste kan verwachten. Lees snel verder, want time is money!

Een STEM-studie als vliegende start

Een STEM-studie is een studie in Science, Technology, Engineering of Mathematics. Binnen deze domeinen liggen de lonen voor starters gemiddeld hoger dan in andere sectoren. Studenten in dergelijke studierichtingen kunnen goed verdienen binnen de chemische of farmaceutische sector. De gelukkige onder ons zijn ook de afgestudeerde met een engineering of technologie profiel. Bij TMC zoeken ze starters met deze profielen. Wanneer je openheid, transparantie en geld belangrijk vindt, say no more! Bij TMC hebben ze deze pijlers samengevat in hun 5 basis principes. Het ''Individual Profit Sharing'' principe is hierin zeer aantrekkelijk. Het profit sharing principe betekent dat je naast je salaris een stuk winst opstrijkt! Dat bedrag kan mooi oplopen, weten we uit ervaring! 

Bij interesse kan je de vacatures van TMC bekijken.

Medische sector als goudmijn

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, brengt een masterdiploma in de medische sector het meest op. Als jij dus binnenkort als dokter of tandarts afstudeert, zit je goed! In het algemeen krijgen jonge starters (tijdens hun assistentenjaren) met een dergelijk diploma het hoogste brutoloon, en dat kan oplopen tot 3000 euro. Maar dit is niet zonder reden, want een dokter studeert in België toch minstens 6 jaar. Die studies moeten zichzelf ook terugbetalen, niet?

Een job bij de overheid

Als jij een masterdiploma op zak hebt, kan je best een kijkje nemen bij de overheid! De overheid biedt namelijk een hele reeks verschillende jobs aan voor jonge starters. Op masterniveau kan je hier vaak een heel mooi brutoloon krijgen . Dit loon is vaak op voorhand bepaald, dus je hoeft niet eens te onderhandelen. Daarbovenop staat een job bij de overheid goed op je CV! Let wel op: als je via Selor solliciteert, moet je eerst slagen voor de screeningsprocedure voordat je in aanmerking komt.

Kijk zeker eens bij de vacatures van de Nationale Bank die vanaf februari online komen

Geld is niet het belangrijkste!

Sommige jonge starters zullen dan misschien een paar honderden euro’s per maand meer verdienen, maar ruilen hier soms andere dingen voor in. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een job waar je geniet van de bedrijfscultuur en de mentaliteit op de werkvloer. Daarnaast kunnen extralegale voordelen ook een grote rol spelen! In dit artikel kan je enkele goede voorbeelden terugvinden die een mooie compensatie geven voor een lager loon. Overigens, wanneer je opklimt bij een bedrijf, zal je loon ook stijgen. Bij een traineeship zal je bijvoorbeeld niet altijd het hoogste loon krijgen, maar je kan wel relatief snel een goedbetaalde managementfunctie bemachtigen.

Nu je weet waar de centjes te rapen vallen, staat er je nog maar één ding te doen: solliciteren! Je kan hier onze starterjobs terugvinden, en er zijn zeker een aantal goedbetaalde aanbiedingen terug te vinden.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Employeneur

  TMC Science & Technology Startersjob
  1935 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid