Wat houdt de job van werfleider in? | Student Life | Student.be

Wat houdt de job van werfleider in?

Werfleider zijn betekent een job met een gigantisch, maar ook erg divers takenpakket. Wat doen ze precies? Voor wie zijn ze verantwoordelijk? In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten opgesomd.

Contactpersoon voor de hele werf

Het eerste dat je moet weten over een job als werfleider is dat deze persoon het aanspreekpunt is van iedereen op de werf, maar ook van iedereen van buitenaf zoals bijvoorbeeld de klanten. Wanneer er vragen zijn over bepaalde taken, of over het verloop van het project wordt er steeds doorverwezen naar de werfleider. Deze is namelijk op de hoogte van de volledige ontwikkeling van het project en kan op deze manier de beste inzichten aanreiken.  

Coördinatie en planning

De werfleider coördineert de hele werf: van de planning, tot de werken en de onderaannemers. De materialen moeten op de werf geraken, de budgetten moeten onder controle blijven, er moet op tijd gestart worden, … Het is dus belangrijk dat de werfleider prioriteiten kan stellen. Hij organiseert werfvergaderingen en nodigt regelmatig de klanten hiervoor uit zodat ook zij op de hoogte blijven. Een werfleider moet dus tevens vergaderen en telefoneren, en is daarom niet altijd op de werf.

Begeleiden en adviseren van klanten

Als werfleider maken de klanten een belangrijk deel uit van het takenpakket. De job begint vanaf het moment dat het administratieve dossier van de klanten compleet is. Deze hebben dan updates nodig over het verloop op de werf en van de werken, maar ze moeten ook vaak keuzes maken waarbij ze advies nodig hebben. De werfleider is de uitgelezen persoon om advies te geven omdat hij op de hoogte is van alles wat er op de werf gebeurt.   

Opvolging van werken

Bij het takenpakket hoort ook het opvolgen van de werken die gebeuren op de werf. Een werfleider moet dus regelmatig langsgaan op de werf om de vakspecialisten te evalueren bij hun werken, zodat dit zeker in lijn ligt met het lastenboek en de wensen van de klant. Soms lopen de zaken anders dan gepland omwille van bijvoorbeeld weersomstandigheden. Het is dan aan de werfleider om hierop in te spelen zodat het project nog steeds tot een goed einde komt.

Heeft deze job je interesse gewekt? Aarzel niet om eens op gesprek te gaan bij Strukton! In de onderstaande vacature kan je alle nodige informatie terugvinden om je carrière te lanceren bij een topbedrijf dat aan internationale projecten werkt!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid