Wat houdt een job als mobile developer in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een job als mobile developer in?

Als mobile developer ben je verantwoordelijk voor het bouwen van apps, het upgraden van software en het onderhouden van verschillende scripts.

De Nokia 3310 was een tof ding. Hij deed wat hij moest doen en was niet kapot te krijgen. Toch zijn we in een spectaculair tempo massaal overgestapt naar de smartphone. Een smartphone met de daarbij behorende apps heeft ons dagelijks leven zoveel makkelijker gemaakt. Achter die apps zitten knappe koppen die ervoor hebben gezorgd dat jij je route eenvoudig bepaalt of geld op je bank kan checken. Zo’n knappe kop is een mobile developer/ IT-professional die gespecialiseerd is in de softwareaspecten van de mobiele technologie.

Als mobile developer ben je verantwoordelijk voor het bouwen van apps, het upgraden van software en het onderhouden van verschillende scripts. Voor elk populair platform waar een device op draait, moet ook code geschreven worden in een platform-afhankelijke taal. 

Kijkje nemen in de bedrijfsprocessen!

‘’Er zijn al zoveel apps.’’Heeft het nog wel nut om apps te ontwikkelen? Ja, veel nut zelfs. Steeds meer bedrijven willen een eigen app laten bouwen als extra service voor hun klanten of medewerkers. 4D vision is zo’n bouwer. Een maatwerk bouwer! Als developer ga jij bedrijven helpen met het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. Je bouwt mee aan efficiënte web applicaties die talloze medewerkers en klanten dagelijks gaan gebruiken. Waar kun je aan denken? Een app voor een koekjesfabriek waar de dagplanning van mensen, machines en materiaal keurig worden georganiseerd. Het automatiseren van processen in medische laboratorium met minder fouten als gevolg. Het automatiseren van het laad- en losproces bij een logistieke firma voor een snellere doorstroom van de goederen. En tal van andere toepassingen!

Volledig betrokken bij je job

Tijdens de job wordt je bij alle facetten betrokken. Zo wordt je niet een kleine schakel in het geheel, maar ben je in iedere schakel een relevant onderdeel. On-the-job leer je bedrijfsprocessen analyseren, maar verbeter je ook je communicatie skills omdat je klantcontact onderhoud tijdens het project. Je krijg in korte tijd met diverse sectoren en verschillende bedrijfsprocessen te maken, waardoor je veel bijleert. Big win! Als je bij een bedrijf als 4Dvision aan de slag gaat, wandel je binnen als software developer, maar gestaag groei je door naar IT architect en later projectleider. Je krijgt ook de beschikking over een tof opleidingsbudget waarmee je certificaten behaalt.

Een bedrijf dat bij je past

Oeps een bug, puzzelen, testen, coderen, aha-momentjes en weer testen. Als developer maak je de wereld elke dag een beetje mooier, efficiënter en eenvoudiger. Dat doe je het liefst bij een bedrijf waarin jij kan floreren. Een gunstige omgeving met veel vrijheid en diverse aantrekkelijke beloningen helpt daarbij. 4D Vision biedt deze voordelen. Bij 4D vision werk je bij een klein overzichtelijk bedrijf aan grote en uitdagende projecten.  

Alles overziend is mobile development een uitstekend gebied om als starter in te stappen. Na je master in IT of engineering kun je vlug aan de slag zonder bergen ervaring. Plausibele programmeerkennis is vereist, maar daarna is er veel on-the-job-training. 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid