Wat houdt een management traineeship in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een management traineeship in?

Alles wat je moet weten over een management traineeship

Op dit moment bieden erg veel bedrijven traineeships aan voor jonge mensen. Op onze website kan je er verschillende terugvinden. Waarom zijn bedrijven op zoek naar jonge talenten? Wat doen ze ermee? We leggen het hieronder kort voor je uit.

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een opleidingsprogramma dat meestal wordt aangeboden aan pas afgestudeerden die de arbeidsmarkt willen betreden. Vaak wordt er gezocht naar een specifiek profiel betreffende opleiding en vaardigheden. Het bedrijf investeert hierbij in een lange opleiding waarbij de focus ligt op ‘learning on the job’. Als young graduate wordt je hierbij begeleid door een manager of ervaren collega. De opleiding wordt vaak ook gekoppeld aan externe cursussen en oriëntatieprogramma’s, zodat de jonge talenten zoveel mogelijk leren op een relatief korte periode.

Wat doe je op zo'n traineeship?

De duur van deze traineeships varieert per werkgever, maar de meeste traineeships duren minimum anderhalf jaar. In deze periode wisselt je als Young Graduate regelmatig van job en project. Je krijgt hierdoor een goed beeld van het bedrijf en je eigen passies, omdat je vaak met verschillende teams binnen verschillende departementen werkt. Bij een traineeship in management wordt er natuurlijk primair gefocust op managementvaardigheden. Je wordt dus opgeleid om mensen te kunnen aansturen, zodat je in de toekomst hogere functies binnen het bedrijf kan invullen.

Een traineeship is geen stage

Het verschil tussen een traineeship en een stage is dat een trainee als gewone arbeidskracht wordt aangenomen met een volwaardig functie, en dus ook een bijpassend loon krijgt. Het loon van een betaalde stage ligt meestal een stuk lager. De sollicitatieprocedure voor een traineeship is ook vaak een stuk uitgebreider en selectiever dan bij een stage. Dit omdat bedrijven op zoek gaan naar potentiële talenten die de in de toekomst de hogere managementfuncties kunnen opnemen. De trainees maken om die reden ook makkelijker voortgang in hun carrière, want het bedrijf rekent vaak op hun als de opvolgers van de huidige managers.

Internationaal management Trainee bij Meltwater

Meltwater biedt een heel boeiend traineeship aan. Als internationaal management Trainee ga je aan de slag in hartje Amsterdam en houd je je bezig met de SaaS-producten. Met deze tools worden gegevens uit de media gefilterd om bedrijven te voorzien van inzichten over hun eigen merk, de concurrentie en de markt. Binnen het traineeship zijn er drie tracks die je kunt volgen: Client Success, Client Acquisition of Growth Executive. Als je meer informatie wilt, kan je alvast dit artikel met bijbehorend filmpje eens bekijken.

Zie jij ook enkel voordelen? Kijk dan snel eens naar de traineeships op onze website!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid