Wat houdt een job als Account Manager in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een job als Account Manager in?

Een accountmanager vertegenwoordigd zijn of haar organisatie richting de klant.

Door heel het land hebben we account managers die de boel bij elkaar houden. Account managers lopen binnen elk bedrijf en elke sector rond. Van farma tot entertainment en financiële dienstverlening. Wat doen al die in lease auto’s rondrijdende account managers op de snelwegen van België? Want ja, account managers zijn weinig op kantoor en veel bij de klant. 

Wat is een Account Manager?

Een accountmanager vertegenwoordigt zijn of haar organisatie richting de klant. Een accountmanager zorgt ervoor dat de samenwerking vlekkeloos verloopt en langdurig voortduurt. Zoals het woord al zegt: je managet en beheert accounts (klanten).

Wat doet een Account Manager?

Verwar een account manager niet met een sales manager. Binnen het vakjargon van accoun tmanagers heb je een leuke benaming: farmers en hunters. Als farmer ben je meer een beheerder en breidt je accounts uit. Als hunter doe je ook veel aan prospectie om je klantenkring uit te breiden en daarmee kan je mooie bonussen binnenhalen. Jouw takenpakket zal onder andere bestaan uit: 

 • Klantrelaties onderhouden
 • Marktkennis verwerven en bijhouden
 • Klantanalyses maken
 • Financiële administratie voeren 
 • Prospectie voeren naar nieuwe klanten

Over welke competenties moet je beschikken? 

Naast een hogere opleiding is het van belang dat je beschikt over een overtuigende babbel en dat je stevig in je schoenen staat. Een samenwerking gaat namelijk niet altijd goed, dus het vermogen om zaken op een efficiënte manier op te lossen is noodzakelijk. Verder is je werk zeer resultaatgericht en daarvoor moet je beschikken over het vermogen om relaties en commercie te combineren. Je gebruikt hiervoor je ondernemende houding om onderhandelingen tot een goed einde te brengen. 

Hoe word je Account Manager?

Account managers zijn vaak hoger opgeleid. Ze bezitten een diploma van de hogeschool of universiteit. De opleidingen liggen in de richting van economie en commercie. Volg je een andere opleiding, maar denk je goed te beschikken over competenties om account manager te worden? Onderbouw in je motivatiebrief op een krachtige manier wat jij meebrengt vanuit je studiegebied en waarom jij de volgende account manager bent. 

Mocht je net van de studiebanken komen, dan is een functie als account manager wellicht iets te hoog gegrepen. Wel kun je alvast rondkijken voor commerciële functies waarbij je vlug kan doorgroeien naar account manager. Denk wat stappen vooruit en je zal je future self dankbaar zijn.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Account Manager

  Deltenre & Co Startersjob
  6040 Jumet
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid