Werken bij Clarebout: getuigenis van Jonas | Student Life | Student.be

Werken bij Clarebout: getuigenis van Jonas

Jonas, ingenieur bij Clarebout Potatoes

Naam: Jonas Ghyselen

 • Werkzaam zowel in de productievestiging van Nieuwkerke als Waasten
 • Startte in het bedrijf in oktober 2017
 • Functie: verantwoordelijke optische sortering

Wat zijn je eerste werkervaringen?

"Ik ben hier in oktober 2017 gestart als assistent voor de optische sortering. Na enkele maanden viel mijn verantwoordelijke weg en kreeg ik de kans om hem te vervangen. Het was natuurlijk een groeiproces, maar ik heb op zeer korte tijd enorm veel bijgeleerd. Zo maakte ik de opstart van verschillende machines mee. Bij de verpakkingslijnen werken we bijvoorbeeld sinds januari met optische sortering, dat is toptechnologie die het product nog een laatste grondige controle bezorgt voor verpakking. Lasers detecteren vreemde voorwerpen tussen de producten en scheiden hen van het eindproduct. Mijn taak? Alles juist afstellen, de kwaliteit bewaken en ervoor zorgen dat de machines juist en efficiënt draaien."

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

"Bij Clarebout is geen enkele dag hetzelfde, dat maakt mijn job zo leuk. Ik weet alleen dat ik om 8.00u begin, voor de rest kan ik ‘s morgens nog niet zeggen wat er die dag allemaal op mij zal afkomen. Alles evolueert continu, elke dag zijn er andere projecten waar ik mee aan de slag kan."

Hoe is de sfeer onder collega’s?

"Wat mij hier echt aanspreekt is de vlakke structuur. We werken met 1400 mensen maar het blijft een familiebedrijf. Er worden geen 100 mails gestuurd om een beslissing te nemen en je kunt direct bij de juiste persoon terecht. Dat zorgt ervoor dat alles snel vooruitgaat. Ook het management houdt zich altijd bereikbaar. Als je een idee hebt, staan zij daar voor open. En als het ook een goed idee is, dan krijg je de kans om het effectief zelf uit te voeren en te testen."

"Ook tussen collega’s onderling zit de sfeer heel goed. Iedereen werkt goed samen. Als wij in productie bijvoorbeeld technische ondersteuning nodig hebben, springen de techniekers meteen bij. Het is leuk om zo samen te werken. Iedereen wil mee en zit op dezelfde lijn."

Groei bedrijf

"De groei van het bedrijf is enorm. Wie wil hier nu niet werken? Continu verbeteringen, nieuwe machines en alles blijft evolueren. Verveling staat niet in het woordenboek van Clarebout. Voor mij is dat goed, elke dag blijft een uitdaging."

Ideale omgeving voor ingenieurs en technische profielen

"Je krijgt de kans om initiatief te nemen en eigen projecten op te starten, zolang alles maar goed draait. Ik heb contacten met leveranciers voor de opstart van nieuwe machines. We kijken dan of er nog verbeteringen mogelijk zijn. We hebben bijvoorbeeld net een onderzoek gedaan voor de volledige vlokkenlijn samen met de leverancier. Het systeem zit nog in een ontwikkelingsfase en moet vermijden dat de vlokken naast de machines belanden. Grote voordeel? Minder nood aan reiniging. Een eerste test bleek alvast positief."

Heeft Jonas jou kunnen overtuigen om je carrière bij Clarebout Potatoes te starten? Ontdek dan hieronder alle openstaande vacatures! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Productieassistent

  Clarebout Potatoes NV Startersjob
  8950 Nieuwkerke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Assistent Quality Assurance

  Clarebout Potatoes NV Startersjob
  8950 Nieuwkerke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Bediende Boekhouding

  Clarebout Potatoes NV Startersjob
  8950 Nieuwkerke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Project Ingenieur

  Clarebout Potatoes NV Startersjob
  8950 Nieuwkerke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid