Werken bij Electro Depot: Christine & Jason delen hun verhaal | Student Life | Student.be

Werken bij Electro Depot: Christine & Jason delen hun verhaal

Kunnen jullie jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over jullie loopbaan bij Electro Depot?

"Ik ben Christine, 40 jaar, en momenteel directeur van het Electro Depot-filiaal in La Louvière. Ik werk nu vijf jaar bij Electro Depot en ben begonnen als Assistant Manager in de eerste winkel van Electro Depot in België, Gosselies."

"Ik ben Jason en ik werk ook al vijf jaar bij Electro Depot. Ik ben begonnen als medewerker in Electro Depot Gosseliesen ben nu verantwoordelijk voor de Verkoop en Dienst-na-verkoop van deze winkel."

Waar hechten jullie het meeste belang aan binnen het Electro Depot team?

"Wij hechten veel belang aan solidariteit binnen ons team en binnen de onderneming. We halen het beste uit elkaar om zo te kunnen blijven groeien in onze functie. We steken ook regelmatig de koppen bijeen om samen oplossingen te vinden voor een specifiek probleem. Wederzijdse hulp is alomtegenwoordig binnen het winkelteam zelf, maar ook tussen de verschillende winkels in België en Frankrijk. Respect hebben voor elkaar is ook een van onze stokpaardjes, of het nu gaat tussen managers en medewerkers of tussen alle medewerkers onderling. Ook passie voor het vak en de klant is heel belangrijk."

Welke profielen kunnen solliciteren bij Electro Depot?

"Iedereen krijgt de kans om zich bij het team van Electro Depot aan te sluiten en te groeien binnen het bedrijf. De achtergrond en opleiding van de kandidaat speelt bijna geen rol bij de selectieprocedure. We zijn op zoek naar mensen met een persoonlijkheid en willen dat ze gemotiveerd zijn om te werken bij en met ons en honger hebben om bij te leren. Als je over deze ingesteldheid beschikt ben je altijd welkom bij ons!"

“Ik wist niets over elektro, en toch kreeg ik mijn kans bij Electro Depot. Ik kon rekenen op de steun van mijn managers, maar ook op die van mijn medewerkers. Ze hielpen me om het vak te leren”, zegt Christine.

 

Ontdek alle openstaande vacatures bij Électro Dépôt

 

Wat zijn de mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling?

"Eén op twee managers bij Electro Depot zijn doorgegroeid vanuit een andere positie. We stimuleren de interne doorgroeimogelijkheden zoveel mogelijk.   Een bestaande medewerker kent de exacte inhoud van de functie precies de waarden van het bedrijf al beter. Het is gemakkelijker om een team te leiden als je exact weet wat er van jou als manager verwacht wordt. Als een manager of andere medewerker merkt dat iemand de wil en het vermogen heeft om door te groeien, dan praten we er met hem of haar over, evalueren we zijn/haar capaciteiten en begeleiden we hem/haar om klaar te zijn om deze nieuwe functie op zich te nemen."

"Op basis van een paar interne gesprekken , wordt al dan niet beslist om de kandidaat door te sturen voor een assessmenttest. Die test vindt plaats in onze internationale ‘Academy’. Wie slaagt voor deze test, wordt aangenomen voor de nieuwe functie. Wie niet onmiddellijk slaagt, wordt verder begeleid zodat deze medewerkers bij een volgende vacature wel kunnen slagen of evolueren naar een functie die nauwer aansluit bij hun talenten en capaciteiten."

Welke ondersteuning krijgen ‘nieuwe rekruten’ bij Electro Depot?

Elke starter krijgt een begeleider toegewezen. Deze begeleider helpt hen met het gebruik van de verschillende tools, de veiligheidsregels en met de job-inhoud zelf. Bij aankomst ontvangt de starter ook een roadbook, een soort gids met algemene kennis over het bedrijf, de fases van de opleiding en een overzicht van wat hij of zij moet doen tijdens de eerste weken en maanden bij Electro Depot.

Het is de bedoeling om iedereen zo optimaal mogelijk te begeleiden zodat ze zich op een aangename, leerrijke en uitgestippelde manier kunnen inwerken in hun nieuwe baan.

Verder worden er ook op regelmatige basis evaluatiemomenten ingelast. Bij de start is dit wekelijks zodat de kandidaat steeds weet welke positieve eigenschappen en evoluties werden opgemerkt en wat de werkpunten zijn. Daarnaast wordt er continu feedback gegeven zodat de starter tijdens de structurele evaluaties niet voor verrassingen komt te staan.

Hebben jullie nog een laatste tip voor toekomstige kandidaten bij Electro Depot?

Laat zien dat je de job echt wil! Toon je passie voor de functie en je interesse in de onderneming Electro Depot.

Ontdek alle openstaande vacatures bij Électro Dépôt

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior Kwaliteitsingenieur

  Jobat Startersjob
  3900 Pelt
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Young Starter

  STIB/MIVB Startersjob
  1000 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut:
 • =job.status_text

  Executive Assistant

  Incize Startersjob
  1348 Louvain-la-Neuve
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid