4 redenen om te kiezen voor een carrière in cybersecurity | Student Life | Student.be

4 redenen om te kiezen voor een carrière in cybersecurity

4 redenen waarom je een carrière binnen de cybersecurity zou moeten overwegen.

De digitale transformatie staat voor de deur en er staat ons nog een grote transitie te wachten. Aan de ene kant brengt dit nieuwe interessante IT-technologieën met zich mee zoals the Internet of Things (IoT) en Artificiële Intelligentie (AI). Maar aan de andere kant betekent dit ook een toename beveiligingsinbreuken en wereldwijde cyberaanvallen. Om deze onlinegevaren te kunnen bestrijden, zijn er meer cybersecurity helden nodig! Ben jij dus een Young Graduates met een IT-diploma of IT-ervaring? Dan zijn hier 4 redenen waarom je een carrière binnen de cybersecurity zou moeten overwegen.

1. Werkzekerheid 

Omdat cybersecurity niet meer weg te denken is uit de professionele wereld, kan je als informatiebeveiliging expert vrijwel zeker zijn van een job. Het aantal cybersecurityvacatures blijft dan ook stijgen! Vooral voor Belgische bedrijven staan cybersecurity en gegevensbescherming tegenwoordig steeds hoger op de agenda.

Proximus is een van zo'n bedrijven. Het ICT- en telecommunicatiebedrijf heeft een unieke ervaring en expertise op het vlak van cybersecurity die ze inzetten ten voordele van hun bedrijf, hun klanten, de Belgische industrie en de maatschappij in zijn geheel. Wil jij een van hun jonge professionals op het gebied van cybersecurity worden? Je hoeft nog geen expert te zijn, maar leergierigheid is een must! Bovendien biedt Proximus een professionele en stimulerende werkomgeving, uiteenlopende carrière mogelijkheden op nationaal en internationaal vlak en kwalitatieve opleidingen zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste technologieën. Kijk zeker eens naar hun Young Professional program waar binnen je als security Engineer aan de slag kan.

2. Doorgroeimogelijkheden 

Een job binnen de cyberbeveiliging gaat gepaard met een grote portie groeipotentieel! Of je nu ambitie hebt om door te groeien tot de positie Chief Information Security Officer (CISO) of wilt werken met gloednieuwe technologieën, er is weinig dat je groei binnen de cybersecurity kan beperken! De industrie is zo snel aan het groeien dat professionals die bereid zijn om zichzelf uit te dagen, hier alle kansen voor krijgen.

2. Variatie 

Cybersecurity is vooral een IT-gerelateerde positie, maar dat betekent niet dat je opties beperkt blijven tot de ICT sector. Of je nu droomt van een carrière binnen de sportwereld, mode-industrie, media, financiën of retail, cybersecurity is de sleutel tot al deze verschillende werelden! Want ongeacht de grootte of het type van organisatie, ze hebben allemaal beveiligingsexperts nodig om hun gevoelige gegevens en klantinformatie te beschermen tegen indringers. 

4. Impact 

Als je wilt werken aan IT-kwesties die een reële impact hebben, is cybersecurity misschien wel dé job voor jou! Cyberveiligheid is namelijk van groot belang en heeft effecten die verder reiken dan de digitale wereld tot in de fysieke wereld. Je lost niet enkel IT-problemen op, maar je draagt ook bij tot het algemeen gevoel van veiligheid van bedrijven en mensen.  

Na het lezen van dit artikel kan er toch zeker één conclusie gemaakt worden: een carrière in cybersecurity is een carrière met toekomst! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid