De 10 meest populaire bedrijven bij Young Graduates volgens een studie van Universum | Student Life | Student.be

De 10 meest populaire bedrijven bij Young Graduates volgens een studie van Universum

Mannen in kostuum met gekleurde sokken

Universum voert jaarljks een enquête uit bij Belgische studenten om na te gaan welke bedrijven het meest gegeerd zijn bij Young Graduates. Dit jaar voerde Universum de enquête door bij maar liefst 13 102 Belgische studenten van 20 verschillende universiteiten. Uit de resultaten blijkt dat de volgende bedrijven per studiegebied het meest populair zijn: 

Top 10 bedrijven per vakgebied volgens Universum
 Humanities / Liberal Arts / Education  Business &  Commerce                   

 Engineering / IT / Natural sciences

 Law                                        
 1. Medialaan  1. Google  1. Google  1. European Commission
 2. European Commission  2. L'Oréal Group  2. Microsoft  2. Google
 3. Google  3. Coca-Cola European Partners  3. BMW Group  3. Deloitte
 4. L'Oréal Group  4. BMW Group  4. Jan De Nul Group  4. Brussels Airlines
 5. Brussels Airlines  5. Brussels Airlines  5. BASF  5. L'Oréal Group
 6. TUI  6. Microsoft  6. Bayer  6. Microsoft
 7. Coca-Cola European Partners  7. Deloitte  7. European Space Agency  7. BMW Group
 8. Microsoft  8. European Commission  8. Intel  8. Coca-Cola European Partners
 9. BMW Group  9. Medialaan  9. AB InBev  9. European Central Bank
 10. AB InBev  10. AB InBev  10. Volvo Cars  10. NBB/BNB

 

De populariteit van grote bedrijven

Eén ding valt meteen op wanneer je bovenstaande tabel bekijkt: alleen grote bedrijven kan je in de lijst terugvinden, bij eender welk studiegebied. Geen verrassing natuurlijk, want dit zijn nu eenmaal de bedrijven die bij veel mensen gekend zijn. Verschillende bedrijven komen bovendien terug bij meerdere vakgebieden. Dit betekent dat jij, als jonge starter, met zowat eender welk diploma hier aan de slag kunt. Zulke grote bedrijven hebben namelijk een enorme variatie aan profielen nodig om hun bedrijf optimaal te runnen. 

Je carrière starten bij een van deze grote, populaire bedrijven biedt tal van voordelen. Niet alleen kan je er met zowat elke studieachtergrond terecht, bovendien kan je ook heel breed groeien binnen het bedrijf zelf. Heb je zin in iets nieuws? Dan hoef je niet meteen bij een ander bedrijf een uitdaging te zoeken, aangezien je bij grote bedrijven een gigantische waaier aan functies hebt. Daarnaast spelen bedrijven zoals bovenstaande ook heel hard in op de internationale markt. Voor wie graag internationale contacten wil leggen en af en toe een zakenreisje wel ziet zitten, kan een job bij een van deze bedrijven zeker en vast een goede optie zijn. Hieronder gaan we even dieper in op enkele bedrijven uit de lijst:

  • L'Oreal: L'Oréal is actief in 130 landen en is bij uitstek de grootste beauty organisatie ter wereld. Of je nu een passie voor marketing hebt, of goed bent in alles waar cijfers bij komt kijken, of geboeid bent door Supply Chain, bij L'Oreal vind je gegarandeerd een job die bij jouw interesses past. Hier kan je alvast een kijkje nemen naar de openstaande vacatures. 
  • Nationale Bank van België: Ook bij de centrale bank van België zoeken ze voortdurend verschillende profielen, gaande van juristen, financiële experten tot HR-medewerkers en IT-analisten. Neem hier een kijkje om te ontdekken welke jobs ze nu in de aanbieding hebben. 
  • TUI: TUI is s'werelds grote reisorganisatie en jaarlijks kiezen meer dan twee miljoen reizigers voor een reis met TUI. Heb jij ook de reiskriebel te pakken en droom je van een internationale carrière, dan ben je bij TUI ongetwijfeld aan het juiste adres! Ontdek hun openstaande vacatures hier.

Kleinere bedrijven

Bovenstaande tabel is louter op basis van populariteit opgesteld (vandoor de grote namen). Ben je meer fan van een kleinschalig, regionaal bedrijf, dan kan je het schema hierboven achterwege laten en je focussen op andere vacatures. Want ook een carrière in een kleiner bedrijf biedt heel wat voordelen. Je kan bijvoorbeeld een hele brede waaier aan taken uitvoeren, waardoor je de kans krijgt om van verschillende domeinen te proeven. Bovendien zal je van bij het begin al meteen een grote verantwoordelijkheid hebben, aangezien het bedrijf rond een beperkt aantal werknemers draait. Uitdaging verzekerd! 

Op zoek naar jouw eerste job maar weet je nog niet zo goed bij welk bedrijf? Neem een kijkje tussen onze vacatures en wie weet zit er wel iets tussen voor jou!

Bron: https://universumglobal.com/rankings/belgium/

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid