Engineer Traineeship bij Umicore: Séverine deelt haar ervaring | Student Life | Student.be

Engineer Traineeship bij Umicore: Séverine deelt haar ervaring

Engineer Traineeship bij Umicore

Ben je (binnenkort) afgestudeerd als Bachelor of Master in een technische richting, dan kan je in Umicore Precious Metals Refining als trainee aan de slag. Het programma van een engineer trainee loopt over anderhalf jaar en geeft jou de kans om de site van Hoboken beter te leren kennen op verschillende vlakken. Benieuwd of een traineeship bij Umicore iets voor jou is? Séverine deelt hieronder haar ervaring!

Kan je jouw rol/functie bij Umicore beschrijven?

Als Engineering Trainee kreeg ik de kans om heel wat diensten bij Umicore te leren kennen, waaronder ook de hoogoven. Toen daar een functie vrijkwam, heb ik niet getwijfeld om te solliciteren. Sinds september 2018 ben ik aan de slag als Technisch Medewerker Proces. Dat houdt in dat ik het proces van de hoogoven nauwlettend bewaak en bijdraag aan de optimalisatie ervan.

Wat vind je fijn aan je job?

Mijn werk is erg gevarieerd en uitdagend. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het net zo interessant! Ik krijg volop de kans om het voortouw te nemen bij verschillende projecten en kom zo in contact met heel wat mensen van andere diensten. Bovendien leer ik continu nieuwe dingen bij waardoor ik mezelf verder kan ontplooien.

Wat vind je fijn aan werken bij Umicore?

Het eerste wat me opviel toen ik startte bij Umicore was de manier waarop nieuwkomers onthaald worden: vriendelijk en collegiaal. Ik voelde me meteen heel erg welkom. Een ander pluspunt is de veiligheid, want Umicore doet er alles aan om elke medewerker te behoeden voor ongevallen. Ook het flexibele uurrooster is een groot voordeel om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.

Waarom wilde je bij Umicore komen werken?

Umicore is een internationaal bedrijf met een goede reputatie. Toen ik afstudeerde als industrieel ingenieur greep ik de unieke kans om een traineeship te volgen en mijn carrière meteen goed te starten in dit gerenommeerde bedrijf. Ik kan me volledig vinden in de bedrijfsvisie van Umicore, dus solliciteren voor een ‘vaste’ job was voor mij een logische stap.

Waar kijk je naar uit als je ’s morgens naar je werk vertrekt?

De fijne collega’s en de vriendschappelijke sfeer op de werkvloer zorgen ervoor dat ik met plezier opsta. Er wordt bij Umicore hard gewerkt, maar ook veel gelachen.

Kan je vertellen wat, tot nu toe, al een hoogtepunt was in je functie of loopbaan bij Umicore?

Het traject dat ik tot nu toe heb afgelegd was op alle vlakken al heel leerrijk. Projecten succesvol uitvoeren, dat geeft me telkens opnieuw een enorm grote voldoening! Ook de teambuildings zijn zeker het vermelden waard, want ze maken onze ploeg nóg hechter.

Enig advies voor nieuwkomers?

Het Engineering Traineeship bij Umicore is een échte aanrader: je draait mee op verschillende afdelingen en leert het bedrijf zo erg goed kennen. Zo weet je ook meteen beter welke functies er allemaal mogelijk zijn. Je krijgt heel wat verantwoordelijkheden, maar wordt ook goed begeleid en opgevolgd. Tegelijk volg je heel wat opleidingen om je technische vaardigheden én je soft skills aan te scherpen. Kortom, het is een ideale springplank voor je verdere carrière bij Umicore.

Wil je net zoals Séverine je carrière lanceren als Trainee bij Umicore? Ontdek de twee openstaande vacatures hieronder en ga ervoor!

 
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid