Hoe bereid je je voor op het toelatingsgesprek voor de Advanced Masters aan Solvay Brussels School | Student Life | Student.be

Hoe bereid je je voor op het toelatingsgesprek voor de Advanced Masters aan Solvay Brussels School

Solvay Advanced Masters

Wat is een toelatingsgesprek? 

Het toelatingsgesprek is de tweede stap van de selectieprocedure tot de Advanced Masters van Solvay Business School

Heb je de eerste stap van de selectieprocedure met succes hebben doorlopen (het online sollicitatieformulier)? En komt je profiel overeen met de selectiecriteria? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met de toelatingscommissie. Meestal bestaat die commissie uit de academisch directeur van het programma en de admissions manager. 

Toelatingsgesprekken vinden online plaats via Hangout of Zoom en duren gemiddeld 45 minuten. 

In het toelatingsgesprek leert de toelatingscommissie de kandidaat beter kennen. Ze beoordelen aspecten en kwaliteiten van de kandidaat die ze niet via het sollicitatieformulier kunnen achterhalen. Bijvoorbeeld de persoonlijkheid van de student en het vermogen om hun mening te presenteren en te verdedigen. 

Het is niet verplicht om een bewijs van Engelse taalvaardigheid voor te leggen bij de applicatie voor een Advanced Master aan Solvay Brussels School. Het toelatingsgesprek is het ideale moment om de kandidaat alsnog te beoordelen op hun Engelse taalvaardigheid.

Hoe leg ik een toelatingsgesprek vast? 

Advanced Master kandidaten hoeven hun toelatingsgesprek niet zelf vast te leggen. Studenten die het online sollicitatieformulier ingediend hebben en een positieve beoordeling hebben gekregen op hun cv en motivatiebrief, worden per mail gecontacteerd om een toelatingsgesprek vast te leggen. Elke student krijgen verschillende data en tijdstippen voorgeschoteld waaruit ze kunnen kiezen. 

Hoe bereid ik me voor op het toelatingsgesprek?

Het doel van het toelatingsgesprek is om onze toekomstige studenten, hun persoonlijkheid en ambities beter te leren kennen. Met die intentie in het achterhoofd raden we je aan om een korte presentatie te maken over jezelf en enkele argumenten voor te bereiden waarom je een Advanced Master wil volgen.  

Denk na over je vaardigheden, sterktes en zwaktes, wees eerlijk en transparant. Wees bereid om je antwoorden te verantwoorden met concrete voorbeelden. 

Het is voor ons belangrijk dat onze studenten passen binnen de waarden van Solvay. Ze zijn nieuwsgierig, gemotiveerd en leergierig, maar zijn ook bereid om open te staan voor nieuwe ervaringen, mensen en culturen.  

We raden je aan om een kijkje te nemen op de website van Solvay Brussels School om de waarden en missies van Solvay te leren kennen.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze alumni en, last but not least, om zelf enkele vragen voor te bereiden over het programma en de school. 

Hoe maak je een goede indruk tijdens het toelatingsgesprek? 

 • Bereid je voor op het toelatingsgesprek! Oefen je presentatie en denk na over mogelijke vragen: ambitie, motivatie, sterke en zwakke punten.
 • Overdrijf niet in je voorbereiding: het lijkt misschien tegenstrijdig met het eerste advies, maar het is belangrijk dat je je niet té goed voorbereid. Volledige antwoorden vanbuiten leren heeft geen zin, want het gesprek draait vaak anders uit dan je verwacht. Je wil misschien wel voorbereid klinken, maar niet gescript ;-) 
 • Haal diep adem voor het toelatingsgesprek begint en presenter jezelf op een heldere en bondige manier. 
 • Wees jezelf! Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent. Het is belangrijker om oprecht en eerlijk te zijn.
 • Beargumenteer je antwoorden! Zeg niet gewoon ‘ja’ of ‘nee’. Probeer vanuit je eigen ervaringen voorbeelden te geven. 
 • Aarzel niet om ons te vragen om een vraag te herhalen als iets niet duidelijk is.
 • Aarzel niet om je eigen vragen te stellen!

Meest gestelde vragen

 • Stel jezelf voor en vertel meer over je opleidingen/professionele ervaringen.
 • Wat zijn je ambities op carrièrevlak?
 • Waarom koos je voor Solvay Brussels School en deze Advanced Master?
 • Zou je ons enkele voorbeelden kunnen geven van verwezenlijkingen en mislukkingen. Kan je ook vertellen wat hun impact was en wat je eruit geleerd hebt? 
 • Wat zijn je sterktes en zwaktes?
 • Vertel ons je ervaring met groepswerk, wat vond je leuk of minder leuk aan het werken in team?

Neem je carrière #ToTheNextLevel met Solvay Advanced Masters!

Kijk hier of je in aanmerking komt 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Labotechnicus (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1800 Peutie-Vilvoorde
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  2 Landmeter-experten

  SPF Finances - FOD Financiën Startersjob
  1030 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid