Ingenieurs voor leefbaar en bereikbaar Antwerpen | Student Life | Student.be

Ingenieurs voor leefbaar en bereikbaar Antwerpen

Mobiliteit staat hoog op de agenda van de Antwerpenaar. Voldoende parkeerplaats creëren voor fietsen en andere voertuigen hoort daarbij. Daarom zoeken ze ingenieurs die uitgedaagd willen worden.

Antwerpen wil bereikbaar en leefbaar zijn voor iedereen die er woont en werkt. Voldoende parkeerplaats hoort daar ook bij. Jan Verhaert, directeur Mobiliteit en Parkeren, vertelt: "Het is belangrijk dat iedereen zich kan vinden in de parkeeroplossingen die we aanreiken. Door steeds meer te kiezen voor parkeergebouwen in plaats van parkeerplaatsen op straat creëren we meer ruimte voor voetgangers, fietsers, groen, terrassen... "

Nauwe samenwerking met partners

Mobiliteit en Parkeren Antwerpen zoekt steeds naar opportuniteiten om nieuwe parkeergebouwen te realiseren, en werkt daarvoor samen met verschillende partners. Projectleider Tinne Vandeven: "Rond het nieuwe Moorkensplein staan minder parkeerplaatsen dan vroeger. We werken samen met AG VESPA, het stedelijke vastgoedbedrijf, om dat te compenseren. Onder een woningbouwproject van VESPA komt een buurtparking met 40 plaatsen."

Coördinatie van complexe projecten

Als ingenieur bij de stad wordt je vernuft echt op de proef gesteld. Jan: "De ondergrondse parking onder de Zuiderdokken is een goed voorbeeld. Je bouwt een ondergrondse garage, maar moet rekening houden met de historische dokmuren, de invloed van de Schelde, de aanwezige nutsvoorzieningen, de archeologische ondergrond, de heraanleg van het bovenliggende plein ... Die complexiteit maakt het interessant, want het geeft je de kans om je expertise te tonen én uit te bouwen."

Grotere bereik-en leefbaarheid

"De komende jaren blijft de stad sterk investeren in mobiliteitsprojecten. De projecten vorderen snel en je ziet op korte termijn resultaten waar iedereen baat bij heeft. Voor een boeiende job moet je dus bij ons zijn", besluit Tinne.

Wil je in het team van Jan en Tinne werken? Bekijk de vacatures op www.antwerpen.be/jobs

Copyright: Victoriano Moreno

 

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Onderhoudselektricien - WKK

  ENGIE Generation Europe Startersjob
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Junior Kwaliteitsingenieur

  Jobat Startersjob
  3900 Pelt
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid