INTERVIEW: Nicolas vertelt waarom EASI al 4 jaar op rij de best place to work is | Student Life | Student.be

INTERVIEW: Nicolas vertelt waarom EASI al 4 jaar op rij de best place to work is

We besloten om Nicolas, sales engineer bij EASI te interviewen om meer te weten te komen wat EASI zo succesvol maakt als werkgever.

EASI werd al vier keer op rij werd uitgeroepen tot best place to work in België. Binnen Student.be vroegen we ons af wat de succesformule is en waarom ook Young Graduates er heel graag werken. We besloten om Nicolas, sales engineer bij EASI te interviewen om meer te weten te komen wat EASI zo succesvol maakt als werkgever. Hier gaan we!

Dag Nicolas. Bedankt om even tijd vrij te maken. Kan je ons alvast wat meer vertellen over wat jou motiveerde om bij EASI te solliciteren?

"Mijn grootste motivatie was vooral het imago van het bedrijf. EASI was toen (en is nog steeds) een bedrijf van een bepaalde omvang met een dynamisch en energetisch karakter. EASI is zeer autonoom en ondanks dat het een vrij groot bedrijf is, heerst er toch een beetje de mentaliteit van een start-up. Het feit dat het bedrijf een relatief grote structuur heeft, schept een betrouwbaar beeld en geeft indruk van een bepaalde status. Het is een teken dat het bedrijf weet waarmee het bezig is.

EASI voorziet ook bepaalde faciliteiten voor haar werknemers. Het bedrijf zorgt ervoor dat de werknemers al het noodzakelijke hebben om te doen wat ze willen doen, zodat ze zich op de essentie kunnen focussen. Hierbij hoort dus ook een reeks aan extra-professionele diensten die ter beschikking staan, zoals bijvoorbeeld een kapper die langskomt op het bedrijf. Op deze manier wil EASI de praktische details van ons dagelijkse leven verlichten, zodat wij ons volledig op ons takenpakket kunnen focussen."

Herinner je jouw eerste dag bij EASI nog? Hoe waren de eerste maanden?

"Mijn eerste werkdag bij EASI was intens, in de positieve zin van het woord. Alles gaat heel snel, ik heb nog nooit zo snel geleerd. Het is een zeer georganiseerd bedrijf, waardoor je heel snel ingewerkt wordt. We worden goed gecoacht zodat we zo snel als mogelijk autonoom kunnen functioneren voor de organisatie. Ik kan niet genoeg benadrukken dat bij EASI alles flexibel en snel georganiseerd is. Daardoor kan ik mij focussen op de opvolging en samenwerking met klanten. In het begin was het best indrukwekkend dat de organisatie zo intens was, maar iedereen ziet snel in dat het ook heel effectief is."

Hoe zou je de sfeer bij EASI omschrijven?

"De werksfeer bij EASI is heel goed! Mijn naaste collega's zijn echt goede vrienden geworden, ik beschouw ze zelfs bijna als familie. Dit komt omdat we allemaal dezelfde waarden delen en op dezelfde manier over bepaalde zaken denken. EASI organiseert ook jaarlijks een eindejaarsevenement met alle collega's en managers. Dat zorgt voor een leuk kerstgevoel binnen één grote familie. Het versterkt de banden tussen collega's en geeft een positieve impuls voor het nieuwe jaar."

Wat waren jouw ontwikkelingen, nu je ertussen 4 jaar bij EASI werkt?

"Het gaat heel snel, werken wordt echt een hobby. Je werkt zonder het echt te beseffen. Na afloop beseft het team dat we inspanningen leveren, maar niet op het moment zelf. De evolutie is sneller gegaan dan ik eigenlijk had verwacht. Snel, maar goed onderbouwd. We worden goed beloond, de erkenning is oprecht. Alleen al een 'dankjewel' op dagelijkse basis kan een groot verschil maken. Maar het gaat verder dan dat. Ik wist dat als ik alles op de juiste manier zou doen, ik kansen tot promotie zou krijgen. EASI heeft namelijk vijf belangrijke waarden: positiviteit, verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid, respect voor klanten en respect voor medewerkers en leveranciers. Als je deze waarden op dagelijkse basis uitdraagt, krijg je gegarandeerd kansen bij EASI. De term “EASI-minded” zijn, betekent dat we weten dat we evolueren. Deze waarden worden zowel gebruikt om kandidaten te selecteren alsook om de werknemers te evalueren."

Wat zijn de kenmerken die een jonge afgestudeerde moet hebben om bij EASI te kunnen werken? Heb je advies voor een jonge afgestudeerde die bij EASI wil solliciteren?

"Hij of zij moet heel graag in een team werken. Het moet iemand zijn die dingen wil laten gebeuren, die ondernemend wil zijn. Hij of zij moet zelf oprecht zijn en het gevoel hebben dat wij oprecht zijn. Aangezien we werken op basis van waarden, kunnen we niet gewoon doen alsof we in onze waarden geloven, je moet er ook écht in geloven. Je solliciteert bij EASI alsof je je kandidaat stelt voor een start-up, alsof EASI twee jaar oud is en zich in volle expansie bevindt."

Dankuwel, Nicolas! Heb je het gevoel dat EASI misschien wel bij jou past? Stel je dan zeker kandidaat voor één van hun starterfuncties via de vacatures hieronder.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid