Tips voor studenten om springuren door te komen | Student Life | Student.be

Tips voor studenten om springuren door te komen

Wat doe je tijdens springuren

Wie van het middelbaar overschakelt naar een hogere studie, moet vanaf nu zelf wat leren een eigen planning te maken. In het middelbaar werd nog gewoon studie of sport gepland tijdens springuren. Gedurende je hogere opleiding daarentegen, moet je zelf een invulling zoeken voor deze gaten in je agenda. Dit is zeker een uitdaging voor studenten die niet op kot gaan.

Studeren

De examens zonder kleerscheuren doorkomen, dat is eigenlijk de enige echte taak van een student. Die springuren kunnen dus op zich goed van pas komen om je notities in het net te zetten, werkcolleges voor te bereiden of samenvattingen te maken. Voorbeeldige studenten gebruiken hun springuren dus nuttig om hun leerstof bij te houden.

Uitgaan

De boog kan echter niet altijd gespannen staan. Je studententijd moet je ook zien als een leerschool voor het leven. Sociale contacten leggen, filosoferen met medestudenten over de wereld en het leven, tijd nemen om jezelf te ontwikkelen naast je studies,... zijn net zo belangrijk als je boeken!

Daarom kun je als student ook je vrije tijd gebruiken om het andere uiterste van het spectrum op te zoeken, zoals uitgaan tot in de vroege uurtjes. Velen noemen hun studententijd de mooiste tijd van hun leven, dus zorg dat je niet constant met je neus in de boeken zit. Af en toe eens een stapje in de wereld zetten kan zeker geen kwaad.

Ken je niemand in jouw studentenstad maar wil je graag in contact komen met andere studenten? Sluit je dan aan bij een studentenvereniging. Er zijn studentenverenigingen per studierichting, of eerder politiek getint. Je kunt je aansluiten bij een studentenclub die mensen van jouw provincie aanspreekt of gewoon een leuke club zoeken zonder specifiek thema. Naast het verzetten van de nodige pintjes, leg je er ook makkelijker sociale contacten en maak je misschien wel vrienden voor het leven!

Sporten

Mens sana in corpore sano. De Romeinen wisten al dat er een goed evenwicht moest zijn tussen lichaam en geest. Neem een uurtje de tijd om wat te gaan sporten tijdens je springuren. Het verbetert niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale welzijn verhoogt dankzij regelmatige beweging.

Ben je moeilijk te motiveren om te sporten? Je bent zeker niet de enige onder de studenten. Plaats een zoekertje voor een sport buddy of neem een abonnement voor de fitness, groepslessen of het zwembad in je studentenstad. Vaak kun je dankzij je studentenkaart grote kortingen krijgen op sportabonnementen.

Films of series bingen

Bingen is een woord dat lijkt te zijn ontstaan onder studenten. Binge drinken, binge uitgaan, maar ook binge watchen van films of series. Een avondje gezellig met zijn allen series of films kijken is supergezellig en versterkt de band onder vrienden.

Maar even een aflevering van je favoriete show meepikken tussen twee lesuren door is ook een handige oplossing om verloren tijd in te vullen. Dankzij streamingsdiensten zoals Netflix hoef je zelfs niet meer thuis te zitten hiervoor, want je downloadt eenvoudigweg een aantal afleveringen op je telefoon of laptop.

Gamen

Gamen is heel erg populair onder studenten en doe je zowel met vrienden als op je eentje. Je hebt dan ook steeds wat leuks omhanden op de trein of tussen de verschillende lesuren in, zonder dat je je hiervoor hoeft te verplaatsen naar een sportschool, bibliotheek of de uitgaansbuurt! Tijdens je vrije uren speel je korte spelletjes, zoals Candy Crush Saga of het goeie ouwe Tetris. Op de grootste online casino database van België kun je terecht voor gokspelletjes als Blackjack. Met een game die je downloadt op je smartphone, kan je spelen terwijl je wacht tot je volgende college begint. Een creatieve student vindt immers altijd wel iets plezierig om zijn springuren mee op te vullen!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid