Wat houdt een job als Production Engineer in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een job als Production Engineer in?

Production Engineer

Wanneer je een STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) studie volgt, raak je bijna de tel kwijt als je het aantal vacatures ziet met in de titel ‘’engineer’’. Hoe zit het met de functie Production Engineer? De titel zelf geeft weinig informatie weg. Toch is het interessant om eens uit te zoeken of deze functie misschien iets voor jou is.

Belangrijkste taken Production Engineer

Een Production Engineer is nauw betrokken bij het fabriceren van producten. Hun voornaamste taak is om ervoor te zorgen dat alle producten gefabriceerd worden door middel van de grootst mogelijke efficiëntie en kwaliteit, in combinatie met geplande protocollen. Production Engineers zijn verantwoordelijk voor zowel het grote plaatje alsmede de fijne details binnen de productie. Hun voornaamste taken kunnen samengevat worden in de volgende drie kernwerkzaamheden:

 • Superviseren: de Production Engineer managet alle werknemers van de productielijn en zorgt ervoor dat ze als team samenwerken en de protocollen volgen. Hij of zij traint zijn werknemers om altijd veilig en kwalitatief hoogstaand aan het werk te gaan.
   
 • Problemen oplossen: Elke Production Engineer is verantwoordelijk voor het oplossen van kinken in de kabel in het productieproces. Dit gaat samen met het continu proberen te verbeteren van processen die nog niet optimaal verlopen, alsmede het identificeren van problemen en het toepassen van een passende vervolgstap.
   
 • Gebruikmaken van technologie: Eerst leren ze hoe alle technologie werkt van de experts en vervolgens is het de bedoeling dat ze deze kennis overbrengen naar de werknemers. Met hun expertise weten ze precies wie wat het beste kan gebruiken en welke machine toegevoegde waarde heeft in de volledige productieketen.

Kwaliteiten Production Engineer

Aan de hand van de kerntaken van deze job kan geconcludeerd worden dat een Production Engineer over enkele specifieke kwaliteiten moet beschikken. Zo moet hij of zij procesoptimaliserend kunnen denken, door oog te hebben voor verbetermogelijkheden. Ook moet hij of zij in staat zijn om deze vervolgens te kunnen implementeren. Verder is het van belang om mensen goed te kunnen trainen en aansturen, zodat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt.

Ben je net afgestudeerd van een relevante studie, beschik je over de juiste kwaliteiten en spreken de werkzaamheden van een Production Engineer je erg aan? Ga dan op zoek naar vacatures of werk jezelf binnen een bedrijf omhoog om de stap naar deze job te kunnen maken.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Sales Specialist

  Too Good To Go Startersjob
  9000 Gand
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • 2020-09-01
  =job.status_text

  Management Trainees

  Baloise Insurance Startersjob
  2600 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid