Wat verdient een startende ingenieur? | Student Life | Student.be

Wat verdient een startende ingenieur?

Loon van een startende ingenieur

Ben jij bijna afgestudeerd als ingenieur en sta je al te popelen om aan je eerste job te beginnen? Dan heeft Student.be goed nieuws voor jou! Ingenieurs vinden namelijk over het algemeen snel een job. Zoals iedereen vind ook jij het loon dat je zal krijgen een belangrijk aspect. Wel, we kunnen je alvast meedelen dat ingenieurs in de top 10 staan van bestbetaalde jobs. Lees hieronder verder om te ontdekken over hoeveel geld het concreet zal gaan!

Zoals eerder al gezegd zijn er gedurende het volledige jaar heel wat openstaande vacatures te vinden voor ingenieurs. Daarnaast zijn er ook heel wat verschillende types jobs binnen de wereld van de ingenieurs. Afhankelijk van het diploma dat je behaalde, kom je bijvoorbeeld terecht in de luchtvaart, IT, bouwkunde… enzovoort. Dat betekent echter ook dat er wat schommeling is tussen de lonen binnen die verschillende sectoren. Maar geen paniek, het gemiddelde loon voor eender welk type ingenieur is alvast heel mooi!  Uit een salarisenquête van 2017 blijkt dat het gemiddelde maandloon voor een ingenieur met een bachelordiploma 2368 euro bruto bedraagt. Voor een ingenieur met een masterdiploma gaat het om 2745 bruto per maand. Beide bedragen kunnen alvast tellen als een startersloon! 

En er volgt nóg beter nieuws: binnen een aantal jaren zal je je loon namelijk aantrekkelijk de hoogte zien ingaan. Om het even concreet te maken: het gemiddelde loon van een ingenieur (dit gaat dus niet over starters) bedraagt 3827 euro bruto per maand. Werkt motiverend, niet? De verloning hangt wel af van de type job of van de sector waarin je werkt. Burgerlijk ingenieurs en bio-ingenieurs verdienen over het algemeen het meest. Daarna volgen de industriële ingenieurs en de handelsingenieurs. Verder staat ook vast dat de chemische sector veruit een van de bestbetaalde sectoren is. 

En ja hoor, zelfs hier stopt het nog niet. Vaak komen er nog heel wat extralegale voordelen aan te pas bij een job als ingenieur. Denk maar aan die vette eindejaarspremie, een mooie laptop, maaltijdcheques, een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering en wie weet zelfs een bedrijfswagen met al dan niet een tankkaart. Tel je dit samen bij jouw gemiddeld maandloon, dan kan je toch wel met zekerheid zeggen dat je mooi verdient als ingenieur!

Heb jij (bijna) een ingenieursdiploma op zak? Dan hoef je je dus zeker geen zorgen te maken over die eerste felbegeerde job. Ga nu naar Student.be en vind jouw eerste job als ingenieur!  

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Demand Planner FMCG

  L'Oréal Startersjob
  1082 Berchem-Sainte-Agathe
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2020-07-13
  =job.status_text

  Jurist (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid